1

Amazon Quiz Answers Today 14th November – Win ₹15,000

Today’s Amazon Quiz Answers & Win Exciting Prize- 14th November 2019

Amazon Quiz Answers Today Of  Contest
Daily Amazon Quiz Time Answers

Amazon Quiz answer:- Today we have share Amazon Quiz Contest Answer. This Quiz Contest Only For Amazon India users & its available on Amazon App only. Download Amazon App & Simply take all quiz answers from our site and give all questions right answers & win an exciting Prize. Amazon gives a chance to Amazon Quiz Time Contest Winner to get a luxury product as a prize like Book, iPhone & Laptops, etc. exciting prizes. Here is Amazon Quiz Time Contest Answer to Win iPhone & Other Exciting Prizes.

Welcome to Saste Deal in this article you will get Amazon Quiz Contest Answer Everyday. We share daily Amazon Quiz Time Today Answers here that you can give all the answers easily within less time. For Getting, Daily Quiz Answers Visit Our Site Everday at 8.00 AM. You may Win Amazon’s daily quiz contest by giving all the Amazon quiz answers Correctly. We posted daily Answer of Amazon Quiz Time following question every day and you can win exciting prizes by Amazon.

Daily at 8:00 AM we update the amazon quiz contest today’s answer. You can get an amazon quiz contest today answer bellow of the line & play the Amazon Quiz Time Contest & Give the actual answer that we have published by chance you win the contest you will get the exciting prize by amazon. Everyday amazon quiz contest questions and their winning price are different. We update the amazon quiz answer by verifying so don’t worry about it. All the amazon quiz today answers are right & verified.

Scroll Down to get today’s Amazon quizzes & answers.

What Is Amazon Quiz Time?

Amazon Quiz Time is a daily quiz contest by Amazon India where you can participate in easily thorough Amazon App. Amazon Quiz Time Contest is running every day with so many patterned of quizzes. We daily post amazon quiz time answer that you can win exciting up to Rs.5lakh or many more prizes in this Amazon quiz contest. In this contest amazon reserved right to select and disqualify participation to declare the winner. Winners will be selected automatically from the system and winners list will be published at the determined time that mentioned. Amazon quiz contest is available every day lucky user can win iPhone, Mac book pro, iPad, One Plus 7T, Rs. 1lakh cash and many more exciting prizes. The winner list will be published at the end of the monthly contest.

Paytm Promo Codes, Recharge & Add Money Offers Of The Day

In this post, we are daily updating amazon’s daily quizzes and their Correct answers. You can easily give all the answers and chances to win Amazon Exciting Prizes Daily

Play Amazon Daily Quiz Time and win exciting prizes from Amazon every day.

Quiz Timing daily:- 8.00 AM To 12.00 PM

We post daily Amazon quiz Answer on our Facebook WhatsApp Telegram Groups Join with us now.


How To Participate In Amazon Quiz

  1. Go to Google Play Store OR Apple Store download the amazon app.

2. Open & Sign Into The Amazon App.

3. Go To Home Page & Scroll Down. Then You Will See Amazon Quiz Time Banner, Tap On It.

4. Now Tap On Start Tab To Play The Quiz.

5. Otherwise Open Amazon App/Website Goto Search Bar and Search “Amazon Quiz Time” you will see it on the top of search results.

6. If you don’t find it then click here

Daily Amazon Quiz answers update within at 8.02 AM To 8.10 AM

Today’s Amazon Quiz Answers Is Here

Amazon Quiz Time Answers of 14th November 2019 – Win ₹15,000 Amazon Pay Balance

Question 1:- Today, 14th November is celebrated as Children’s Day in India to increase awareness of the rights, care and education of children on the occasion of India’s first prime-minister’s birthday. Who are we talking about?

Answer:- Jawaharlal Nehru

Question 2:- This was an Indian soap opera which aired from 2003-06, and was an Indian-themed version of the Colombian drama ‘Yo soy Betty, la fea’. Which TV series was this?

Answer:- Jassi Jaissi Koi Nahin

Question 3:- In the iconic video game ‘Mario Bros.’, players can control Mario as they travel the Mushroom Kingdom to rescue Princess Toadstool. What is Mario’s brother’s name in this game?

Answer:- Luigi

Question 4:- Sabu, Bini Chachi, Rocket (Raaket), Tingu Master and Bunty are all characters from a popular Indian comic book. Which comic book series are we talking about?

Answer:- Chacha Chaudhury

Question 5:- ‘Small Wonder’ is a popular comedy Sitcom from the 90’s which chronicled the family of a robotics engineer who secretly created a robot modeled after a human girl and then tried to pass it off as their adopted daughter. What was the name of this robot?

Answer:- Vicki

Amazon Quiz Time Answers of 13th November 2019 – Win OnePlus 7T Pro

Question 1:- She has acted in movies like ‘Yes boss’ and ‘Qayamat se qayamat tak’ in the late 80s and 90s. She was also crowned Miss India in the year 1984. She celebrates her birthday today. Who is she?

The Answer Is:- Juhi Chawla

Question 2:- ________ day is celebrated today in many countries as a day of giving and showing kindness. This day was born when a collection of humanitarian groups came together on November 13, 1997 and made a ‘Declaration of Kindness’. Donating books, food or clothes to your local community is a great way to celebrate this event.

The Answer Is:- World Kindness Day

Question 3:- Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

The Answer Is: Toxic

Question 4:- Former Australian fast bowler Brett Lee has done a lot of things outside cricket – but which one of these is NOT one of them?

The Answer Is:- Sailed a Boat Alone across the Tasman Sea

Question 5:- Which country’s highest point is Mount Fuji, a dormant volcano?

The Answer Is:- Japan

Amazon Quiz Time Answers of 12th November 2019 – Win GoPro Hero7

Question 1-Where would you find the Hagia Sophia, which was the former Greek orthodox Christian patriarchal cathedral, later an Ottoman imperial mosque and now a museum?

Answer- Istanbul, Turkey

Question 2- Which of the following awards is NOT associated with the field of sports?

Answer– Noman Borlaug Award

Question 3-In terms of area, which one of the following Indian states has the largest coverage of forest?

Answer- Madhya Pradesh

Question 4-In a 1999 Test match against South Africa, New Zealand tail-ender Geoff Allott batted a memorable innings which lasted 101 minutes. How many runs did he score?

Answer- 0

Question 5- ‘I can talk English, I can walk English, I can laugh English, because English is a funny language’. Which actor said this dialogue in a Bollywood movie?

Answer- Amitabh Bachan

Amazon Quiz Time Answers of 11th November 2019 – Win ₹5,000 Amazon Pay Balance

Question 1- What is the term used in cricket when a batsman is at or has scored 111 runs?

Answer- Nelson

Question 2- In which country would you find Machu Picchu, a 15th-century Inca citadel?

Answer-Peru

Question 3- Raut Nacha is folk dance performed mainly by the tribal communities of which state?

Answer- Chhattisgarh

Question 4- Which day is celebrated as World Diabetes Day?

Answer- 14th November

Question 5- Which planet in our solar system was visited by the Russian-built Venera 7?

Answer- Venus

Amazon Quiz Time Answers of 10th November 2019 – Win Oppo Reno2 F

Question 1- Which of these was earlier known as the ‘Hailey National Park’ when it was established in 1936?

Answer- Jim Corbett National Park

Question 2- In 2011, which country hosted a Formula 1 race for the first time?

Answer- India

Question 3- Punjab is also called ‘The Land of Five Waters’. Which of these is NOT a river that flows through the region of Punjab?

Answer- Tapti

Question 4- Which country has recently approved the sale of a home-grown drug that is expected to cure Alzheimer’s?

Answer- China

Question 5- What is the slang term given to a ball that is bowled so well that it is considered unplayable by the batsman in cricket?

Answer- A jaffa

Today’s Amazon Quiz Time Answers – Win Godrej Air Conditioner |9th November 2019

Question 1-Madhubani painting is done with a variety of tools, including fingers, twigs, brushes, nib-pens, and matchsticks and using natural dyes and pigments. It is characterized by its eye-catching geometrical patterns. Which Indian state does this art form originate from?

Answer- Bihar

Question 2-Ebrahim Alkazi is a famous Indian personality in the field of ______?

Answer- Theater

Question 3-A person wants to visit the national parks in Ranthambore, Gir and Bandipur located in 3 different states in India. Which of the following state he or she should NOT visit to explore these 3 national parks?

Answer- Madhyapradesh

Question 4-Which of the following countries is NOT a member of the SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation)?

Answer- Singapore

Question 5-The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Answer- VVS Laxman

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Fujifilm X-T100 Mirrorless Camera |8th November 2019

Question 1-The ______ note was the first paper currency issued by RBI in January 1938.

Answer- Rs.5

Question 2-Which of the following is NOT a gem-stone?

Answer- Marble

Question 3-The original name of Tansen, the most famous musician in the court of Akbar was ________?

Answer- Ramtanu Pandey

Question 4-Which of the following art forms was Satyajit Ray associated with?

Answer- Film Direction

Question 5- The legendary comic book writer Stan Lee, who passed away last year, was associated with which comic book house?

Answer- Marvel comics

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Rs.5,000 Pay Balance|7th November 2019

Question 1-She was the first woman to win a Nobel prize, is the only woman to win the Nobel prize twice, and is the only person to win the Nobel prize in two different scientific fields. She was born on this day (7 November) in 1867. Who is she?

Answer- Marie Curie

Question 2-In which country would you find North Cape, the northernmost point in Europe that can be accessed by car?

Answer- Norway

Question 3-Which of the following acids is used in a battery?

Answer- Sulphuric acid

Question 4-If you compete in a race and overtake the 4th person, which position would you find yourself in?

Answer- 4th

Question 5- In the international Morse code, which the English alphabet is represented by the shortest/smallest code, a single dot?

Answer- E

Today’s Amazon Quiz Contest Answers – Win Samsung Galaxy Note 10|6th November 2019

Question 1-Where would you find Stonehenge, the prehistoric monument?

Answer- England

Question 2-The Red Square is considered the central square of which Russian city?

Answer- Moscow

Question 3-Indian field hockey team recently qualified for Tokyo Olympics 2020. When did Indian men’s hockey team last win a gold medal at the Olympics?

Answer- Moscow Olympic, 1980

Question 4-What is the official playing time of the full version of the Indian national anthem?

Answer- 52 Seconds

Question 5-The ‘Statue of Liberty’ in New York was gifted to the United States by a European country. Which country is this?

Answer- France

Today’s Amazon Quiz Contest Answers Update – Win Sony 5.1 Home Theater System – Amazon Quizzes Answers of 5th November 2019

Question 1-Today, 5th November is the birthday of a cricketer who currently holds the record for being fastest to 10,000 and 11,000 runs in One Day cricket. He currently has 69 international centuries to his name. Who is he?

Answer – Virat Kohli

Question 2-Against which country did Virat Kohli make his test debut in 2011?

Answer – West Indies

Question 3-Along with cricket, Virat Kohli has a keen interest in Football. He is the co-owner of which Indian Super League(ISL) football team?

Answer – FC Goa

Question 4- This Canadian singer sang the world-famous song ‘Summer of 69’. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answer – Bryan Adams

Question 5- In which country would you find Chichen Itza, one of the largest Maya cities and it was likely to have been one of the mythical great cities referred to in later Mesoamerican literature?

Answer – Mexico

Today’s Amazon Quiz Contest Answers – Win Rs.25,000 Amazon Pay Balance |4th November 2019

Question 1-This American actor won the Oscar for best actor in a leading role for his performance in the movie ‘Dallas Buyers Club’. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answer –Matthew McConaughey

Question 2-Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?

Answer –The Moon

Question 3-A Megagon is a polygon with _____ sides.

Answer – 1 million

Question 4-Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Answer –Beethoven

Question 5-Where is Fort William located in India?

Answer –Kolkata

Today’s Amazon Quiz Contest Answers – Win Samsung M30s | 3rd November 2019

Question 1- Which one of these blood-types is called the ‘universal donor type’ because it is compatible with all other blood types?

Answer- O-Negative

Question 2- What is the official currency of Afghanistan?

Answer- Afghan afghani

Question 3- What is the capital of Norway?

Answer- Oslo

Question 4- Washing soda is the common name for which compound?

Answer- Sodium carbonate

Question 5- Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Answer- Pushkar Mela

Today’s Amazon Quiz Answers – Win One Plus TV| 2nd November 2019

Question 1- Today, 2nd November is the birthday of famous Bollywood actor Shahrukh Khan. Which was his first Bollywood film?

Answer- Deewana

Question 2-This American actor played the character of ‘Ross’ in the famous comedy show FRIENDS. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answer- David Schwimmer

Question 3- The folk music form of ‘Lavani’ is associated with which state?

Answer- Maharastra

Questions 4- In terms of area which is the smallest continent?

Answer- Australia

Question 5- Which of these is NOT classified as a greenhouse gas?

Answer- Hydrogen

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Samsonite Policarbonato Suitcase | 1st November 2019

Question 1- Today, 1st November is celebrated as the Formation Day of which south Indian state?

Answer- Karnataka

Question 2- Today, 1st November is the birthday of an Indian actress who won the Miss World 1994 pageant. Who is this actress?

Answer- Aishwarya Rai

Question 3- In terms of population, which is the smallest continent?

Answer- Antarctica

Question 4- Bhatiali’ is the folk music of which state?

Answer- West Bangal

Question 5- What is the national currency of Albania?

Answer- Lek

Today’s Amazon Quiz Answers – Win ₹5,000 Amazon Pay Balance| 31st October 2019

Q1-Today, 31st October is the birthday of India’s first Deputy Prime Minister, Sardar Vallabhbhai Patel. What is the name given to a statue erected in his honor in Gujarat?

Answer- The Statue Of Unity

Q2- What is the name of the closest large spiral galaxy to our own Milky Way?

Answer- Andromeda

Q3- In terms of area, which is the largest country in the world?

Answer- Russia

Q4- The dance of ‘Bharatnatyam’ is associated with which state?

Answer- Tamilnadu

Q5-WHO declared India free of which of these epidemics in 2014?

Answer- Polio

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Samsung Galaxy Note 10+ | 30th October 2019

Q1- What currency is shared by Austria, Finland, France and Portugal?

Answer- Euro

Q2- Today, 30th October is the birthday of one of Football’s legends. He was instrumental in his team winning the 1986 FIFA world cup and was named ‘Co-Player of the Century’ in 1999, along with Brazilian Pele. Who is this player?

Answer- Diego Maradona

Q3- What is the capital of Argentina?

Answer- Buenos Aires

Q4- Who was the Republican nominee who ran against Obama in the 2012 U.S. presidential elections?

Answer-Mitt Romney

Q5- The age of a star can be estimated by its color, which of these colors indicates the star is amongst the youngest?

Answer- Blue

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Sony 1000XM3 headphone | 29th October 2019

Q1- What name was given to the Wall Street crash of 29th October 1929, also known as the Stock market crash of 1929 which lead to the Great Depression in the 1930s? 

Answer- Black Tuesday

Q2- The fabric for these kinds of pants first emerged in Genoa, Italy and they’re believed to be named after the city. Which are these?

Answer-Jeans

Q3- In which year was the Euro introduced to the world financial markets?

Answer- 1999

Q4- Regarded as the architect of modern Indian football, he was the Indian football coach and manager of the national team from 1950 until his death in 1963. Who is he?

Answer-Syed Abdul Rahim

Q5-Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Answer- Mizoram

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Rs.15,000 | 28th October 2019

Q1- One of the world’s richest men, Bill Gates celebrates his birthday today. He is the co-founder of which world-famous software and IT company?

Answer-Microsoft

Q2-_______ American actor celebrates his birthday today. In his recent movie, he plays the character of DC comic villain Joker. What is the name of this actor?

Answer-Joaquin Phoenix

Q3- He directed and produced the movie ‘Raja Harishchandra’ – the first full-length Indian feature film, and is known as the father of Indian Cinema. Who is he?

Answer- Dadasaheb Phalke

Q4-Before the introduction of the Euro, which currency did Austria use?

Answer-Schilling

Q5-In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answer-Santorini, Greece

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Samsung Galaxy Note 10| 27th October 2019

Q1- In which country would you find the temple complex Angkor Wat?

Answer- Cambodia

Q2- Which of the following is used in making a Pencil?

Answer- Graphite

Q3- Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is located in which continent?

Answer- Africa

Q4- Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Answer- Indus

Q5- Rial is the official currency of ________?

Answer- Iran

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Fender acoustic guitar | 26th October 2019

Q1- Today, 26th October is the birthday of an actress who played the part of ‘Daenerys Targaryen’ also known as ‘The mother of dragons’ in the recently concluded famous HBO series ‘Game of Thrones’. What is the name of this actress

Answer- Emilia Clarke

Q2- This famous politician celebrates her birthday today. She served as the ‘United States Secretary of State’ between 2009-2013. She is also the wife of a former US president and she herself ran for the US presidency in 2016. Who are we talking about?

Answer- Hillary Clinton

Q3- Which famous hotel, designed to resemble the sail of a ship, stands on an artificial island 280 m from Jumeirah Beach?

Answer- Burj Al Arab, Dubai

Q4- How many strings do a cello typically have?

Answer- 4

Q5- 1st December 1963, Nagaland became the _____ state of India.

Answer- 16th

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Sony 5.1 Home Theater | 25th October 2019

Q1- Today, 25th October is the birthday of a world-famous Spanish artist and painter who has paintings such as ‘Guernica’, ‘The Weeping Woman’ and many more to his name. Which painter are we referring to?

Answer- Pablo Picasso

Q2-In which European city would you find the Acropolis?

Answer- Athens, Greece

Q3- In which country would you find Bran Castle also commonly known as, ‘Dracula’s Castle’?

Answer- Romania

Q4- Fugdi’ is a folk dance, typically performed by women dancers forming circles or rows. Which state does it come from?

Answer- Goa/ Konkan

Q5- In Japanese, what is the word for goodbye?

Answer- Sayonara

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Rs.20,000 Amazon Pay Balance | 24th October 2019

Q1-Which is the largest muscle in the human body?

Answer- Gluteus maximus

Q2-In which country would you find Easter Island, most famous for its nearly 1,000 extant monumental statues, called moai?

Answer- Chilie

Q3- Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Answer- Lava Dance

Q4- In which country were the first Olympic games held?

Answer- Greece

Q5- Which is the smallest planet in our solar system?

Answer- Mercury

Today’s Amazon Quiz Answers – Win OnePlus 7T Pro| 23rd October 2019

Q1- The book ‘Long Walk to Freedom’ is an autobiography by which one of these?

Answer- Nelson Mandela

Q2- Today, 23rd October is the birthday of an actor who has played a super-hero character is both Marvel and DC franchise in recent times. Who are we talking about here?

Answer- Ryan Reynolds

Q3- Today, 23rd October is the birthday of an actor who has played a super-hero character is both Marvel and DC franchise in recent times. Who are we talking about here?

Answer- Pele

Q4- Which of these Indian states does NOT share its border with China?

Answer- Nagaland

Q5- In which city would you find the Colosseum, an amphitheater built in the first century to honor the Flavian dynasty?

Answer- Rome, Italy

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Alexa Eco Show| 22nd October 2019

Q1- Which of these is the southern most point of Africa and the beginning of the dividing line between the Atlantic and Indian Oceans?

Answer- Cape Agulhas

Q2- Who was the second man to walk on the moon?

Answer- Edwin “Buzz” Aldrin

Q3- Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Answer- The French Revolution

Q4- When did the Apple iPhone first become available?

Answer- 2007

Q5- Which film director and screenwriter is most known for the Elements Trilogy – Fire (1996), Earth (1998), and Water (2005)?

Answer- Deepa Mehta

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Rs.5,000 Pay Amazon Balance| 21st October 2019

Q1- Which Indian shuttler clinched the men’s singles title at the 2019 Bahrain International Series Badminton?

Answer- Priyansu Rajawat

Q2- The first engineering college in India was established by Lord Dalhousie as Thomason College of Civil Engineering in the year 1847. It later became an IIT. Where is this college located?

Answer-Roorkee

Q3- The first women to serve as the Chief Minister (CM) of any state in India was ________. She served as the CM of Uttar Pradesh from 1963-1967.

Answer- Sucheta Kriplani

Q4- Mudhumalai wildlife sanctuary is located in which state in India?

Answer- Tamilnadu

Q5- The first passenger train in India ran between Mumbai and Thane in the year 1853. What were the names of the 3 steam engines that ran the train?

Answer- Sahib, Sindh and Sultan

Today’s Amazon Quiz Answers – Win OnePlus 7 Pro | 20th October 2019

Q1- Blue-tongue, a disease on domestic and wild ruminants(Goats, sheep, cattle) is caused by __________?

Answer- Virus

Q2- We recently celebrated Dr. A.P.J Abdul Kalam’s birthday. He served as the ______ President of India

Answer- 11th

Q3- Which was the first Indian movie nominated for Oscar?

Answer- Mother India

Q4- The modern game of golf originated in which country?

Answer- Scotland

Q5- The one horn Rhino is found in which country?

Answer- India

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Microsoft Surface Pro 6| 19th October 2019

Q1- Famous Bollywood movie ‘Dilwale Dulhania Le Jayenge (DDLJ)’ released today in 1995. In the movie, Raj and Simran took a trip to which part of the world?

Answer- Europe

Q2- DDLJ holds the record of being the longest running film in the history of cinema. Which theater in Mumbai still runs the film?

Answer- Maratha Mandir

Q3- Which of the following countries does Afghanistan share its borders with?

Answer- Pakistan, Iran,

Turkmenistan, Uzbekistan,

Tajikistan, China

Q4- Directorate General of Civil Aviation (DGCA) reported that ______ has emerged as the most punctual airline in the last 12 months.

Answer- GoAir

Q5- When was the Defense Research and Development Organisation (DRDO) established?

Answer- 1958

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Fujifilm X-T100 Mirrorless Camera | 18th October 2019

Q1- Which of the following intermolecular forces enables us to write on the blackboard with chalk?

Answer- Adhesive force

Q2- ‘Three Gorges Dam’ is the world’s largest hydroelectric project dam. In which country is this dam located?

Answer- China

Q3- The largest island in the world is Greenland. It is an integral part of ______ country?

Answer- Denmark

Q4- Narain Karthikeyan is the sportsman in the field of which sport?

Answer- Formula One Racing

Q5- Which among the following is NOT a work of Rabindranath Tagore?

Answer- Kapala Kundala

Today’s Amazon Quiz Answers – Win 25,000 Amazon Pay Balance | 17th October 2019

Q1- ‘International Day for the Eradication of Poverty’ is observed today by the United Nations. This Convention recognizes the right of every child to a standard of living adequate for the child’s physical, mental, spiritual, moral and social development. What is the theme of this event this year?

Answer- Acting together to empower children,

families and communities to end poverty

Q2- Today is the birthday of this world-famous rapper and song-writer. His birth name is ‘Marshall Mathers’. He has won 15 Grammy awards. Who is being talked about here?

Answer- Eminem

Q3- A Major Seaport is any port with two or more berths and facilities and equipment capable of discharging 100,000 tons of cargo per month from ocean-going ships. How many such Major sea ports are there in India?

Answer- 13

Q4- Indian Railways (IR) has announced that it will become a net-zero carbon emitter by year_______?

Answer-2030

Q5- Indian Oil constructed a 0.85 km of road with single-use plastic waste at which city?

Answer- Faridabad

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Samsung Galaxy A50 | 16th October 2019

Q1- ‘World Food Day’ is celebrated today, in honor of the founding of the Food and Agriculture Organization of the United Nations in 1945. Which is the main challenge that UN wants to tackle by observing ‘World Food Day’?

Answer- Global hunger

Q2- Famous Bollywood movie ‘Kuch Kuch Hota Hai’ released today in 1998. Who directed this film?

Answer - Karan Johar

Q3- Which of the following is the official language in Argentina?

Answer- Spanish

Q4- A rare flower blooms in Kerala and the Western Ghats once every 12 years. The last time it bloomed was in 2018. What is the flower called?

Answer - Neelakurinji

Q5- In the Lion King, what is the name of Simba’s uncle i.e. Mufasa’s brother?

Answer- Scar

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Bose Speaker System | 15th October 2019

Q1-The United Nations declared 15th October as ‘World Student Day’ in 2010 to mark the birthday of India’s great former President and scientist. Who is being talked about here?

Answer - Dr. A. P. J. Abdul Kalam

Q2-Today, 15th October is celebrated as ‘International Day of Rural Women’ by the United Nations. This is celebrated to acknowledge the crucial role that women and girls play in ensuring the sustainability of rural households and communities, improving rural livelihoods and overall well being. What is the theme of this year’s International Day of Rural Women?

Answer: Rural women and girls building

climate resilience

Q3- _______ celebrates May 26th as their National Science day to mark the day when APJ Abdul Kalam visited this country. Fill in the blanks.

Answer- Switzerland

Q4- What does A.P.J stand for in the name of A.P.J Abdul Kalam?

Answer- Avul Pakir Jainulabdeen

Q5- Which coastal Indian city was Dr. Kalam born in?

Answer- Rameswaram

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Rs.20,000 Amazon Pay Balance | 14th October 2019

Q1- A sushi is a Japanese dish, traditionally wrapped in _____.

Answer - Edible seaweed

Q2- Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Answer - The French Revolution

Q3- Which of these actors played the character of the Genie in the 2019 live-action remake of Aladdin

Answer - Will Smith

Q4- What does ‘SIM’ in SIM card stand for?

Answer - Subscriber Identity Module

Q5- How many sides does a rhombus have?

Answer - 4

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Samsung Galaxy A50 | 13th October 2019

Q1- It is the first feature-length motion picture with not only a synchronized recorded music score but also lip-synchronous singing and speech in several isolated sequences. Which movie is being talked about here?

Answer- The jazz singer

Q2- Who was the first person to win an individual medal at the Olympics, representing independent India

Answer - K.D. Jadhav

Q3- Which movie won the Oscar for the best film in 2018?

Answer - The shape of water

Q4- What does AR in AR Rahman’s name stand for?

Answer - Allah Rakha

Q5 – The East India Company came to India in the 1600s, but established control only in _ after the Battle of Plassey when it took over the province of Bengal. Fill in the blanks.

Answer - 1757

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Seagate 5TB hard drive8 | 12th October 2019

Q1- Hugh Jackman, the actor most famous for his Marvel character ‘Wolverine’ celebrates his birthday today. Which country is Hugh Jackman from?
Answer – Australia

Q2 – Who was the first Indian to fly into outer-space?
Answer – Rakesh Sharma

Q3 – What word is used to refer to a group of hippopotamuses?

Answer – A bloat

Q4 – Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of speech given by which character in the play Julius Caesar, written by William Shakespeare?
Answer – Mark Antony

Q5 – The ‘Bramhastra’ trilogy is an upcoming Indian fantasy film starring Alia Bhatt, Ranbir Kapoor and Amitabh Bachchan. Who is directing this movie?
Answer – Ayan Mukherjee

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Marshall Wobern Speakers | 11th October

Question 1:- Legend of Indian cinema Amitabh Bachchan celebrates his birthday today. Which year was he awarded India’s 2nd highest civilian honor, Padma Vibhushan?

Answer is :– 2015

Question 2 – In which country is the highest (in altitude) cricket ground in the world located?

Answer is :– India

Question 3 – Ganymede is the largest moon in our solar system. Which planet does it orbit around?

Answer is :– Jupiter

Question 4 – What would you call a type of scientist who studies dinosaurs and fossils?

Answer is :– Paleontologist

Question 5 – All Indian currency notes have the denomination written in a number of languages. Besides the writing in Hindi and English on the front, how many other regional languages appear on the back panel?

Answer is :– 15

Amazon 10th October Quiz | Win ₹10000

Q1 :- Today, 10 October is observed as ‘World Mental Health Day’ by the World Health Organisation to raise awareness of mental health issues around the world and mobilizing efforts in support of mental health. It was celebrated in the year_______ for the first time.

Answer is :– 1992

Q2 – Legendary Bollywood actress Rekha was born today. Which of the following films did she win a National award for best actress in 1982?

Answer is :– Umrao Jan

Q3– Monarch Edward IV of England ruled which sport illegal in 1477?

Answer is :– Cricket

Q4– Which of these countries does not have a standing Army?

Answer is :– Iceland

Q5– When discussing terms related to water, Nimbus, cumulus and stratus refer to types of ___.

Answer is :– Cloud

Amazon Quiz answer-win Oppo F11 Pro | 9th October

Answer key is her

  1. Ans : 1969
  2. Ans : The Beatles
  3. Ans : Nagaland
  4. Ans : Mars
  5. Ans : Srinagar

______________________________________________________________________________

Amazon quiz wining prize is Go Pro hero7

Amazon Quiz Time Answers – Win GoPro Hero7 | 8th October

Question 1 :- Today, October 08 is celebrated as ‘Indian Air-force (IAF) Day’ as the IAF was founded on this day in 1932. What is the motto of the IAF?

The answer is:– Touch The Sky With Glory

Question 2 – What rank does the Chief of Air Staff hold in the Indian Air-Force?

The answer is:– Air Chief Marshal

Question 3 – The white-ish, crescent moon-shaped part at the base of your nail has a name. What is it called?

The answer is:– Lunula

Question 4 – Which of the following is not a folk dance that originated in Maharashtra?

The answer is:– Garba

Question 5 – Which place in India holds the Guinness World Record for being the wettest place on Earth?

The answer is:– Mawsynram, Meghalaya

For All Amazon Offers Recharge bill payment and shopping, Offers to click here

Sahil Kumar

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *